Descopera Carolimetrul termic!

Salamul Semenic Extra de Caroli are acum o etichetă inteligentă,
cu Carolimetru Termic, care te notifică dacă produsul tău nu este
păstrat la temperatura optimă!
Pentru a putea vizualiza acest video trebuie să acceptaţi cookie-urile de direcţionare şi publicitate

Pentru a evidenția că produsele Caroli sunt păstrate la temperatura optimă, respectiv la 2-8°C, cele 3 SKU-uri de Salam Semenic Extra de la Caroli au de acum o eticheta inovatoare, cu cadran termosensibil.

Acest cadran termosensibil își schimbă culoarea în functie de temperatura produsului:

  • •   sub 8°C are culoarea verde
  • •   peste 8°C incepe să sa coloreze in galben

Când cadranul termosensibil începe să se coloreze în galben este un semn de atenționare că produsul trebuie reamplasat la rece, sub 8°C

Siguranța Caroli Foods Group

La Caroli Foods există o preocupare continuă pentru calitatea produselor și a proceselor.
Caroli Foods Group

În acest sens noi monitorizăm continuu întreg lanțul frigorific al produselor- începem cu producția și ambalarea în fabrica noastră din Pitești, continuăm cu depozitele noastre din țară, în timpul transportului cu mașinile frigorifice proprii și terminăm cu verificarea vitrinelor frigorifice ale magazinelor partenere.

În plus, pentru a ne asigura că produsele noastre ajung în condiții optime la consumatori, distribuim produsele proprii doar către partenerii care înțeleg și respectă condițiile optime de depozitare și păstrare ale produselor Caroli Foods.

Ne pasă de consumatori și inovăm continuu produse de calitate și procese care aduc valoare în viața lor. În acest sens am avut grijă ca noile etichete inteligente cu ecran termosensibil, folosite de acum la Salamurile Semenic Extra Caroli, să nu crească prețul de vânzare al produselor.

Întrebări frecvente

De ce aţi pus eticheta termosensibilă pe salamul Semenic Extra?

Am considerat că este oportun să reamintim tuturor, atât retailerilor cât şi consumatorilor, importanța păstrării produselor alimentare la temperatura optimă (cea menţionată de către producători, pe eticheta fiecărui produs)

Doar Salamul Semenic Extra cu etichetă termosensibilă trebuie ținut la rece/ are nevoie de condiții de păstrare mai speciale?

Nu, nu doar Salamul Semenic Extra de la Caroli trebuie păstrat la o temperatură sub 8°C. Toate produsele alimentare trebuie transportate, depozitate și păstrate la o temperatură optimă! Această temperatură optimă este inscripționată pe eticheta fiecărui produs și respectată că atare.

După cât timp Carolimetrul termic se schimbă din verde în galben?

Timpul în care cadranul termosensibil se schimbă din verde în galben depinde foarte mult de temperatura la care a fost depozitat produsul la rece și apoi la cât de cald este ambientul în care se amplasează. De exemplu: Dacă produsul a fost depozitat într-un frigider la 6°C și apoi se amplasează pe masa din bucătărie în care avem 26°C, cadranul termosensibil devine galben în aproximativ 40 de minute (atunci când produsul ajunge la o temperatură mai mare de 8°C)

După cât timp de când e repus la rece, Carolimetrul termic redevine verde?

Timpul în care cadranul termosensibil se schimbă din galben în verde depinde foarte mult de temperatura la care a fost expus produsul la cald și apoi la ce temperatură este setat frigiderul dumneavoastră. De exemplu: în cazul unui un produs care a stat pe masă din bucătărie (cu o temperatură ambientală de 26°C), care se reamplasat în frigider (la 6°C) i se va recolora cadranul termosensibil în verde în aproxomativ 60 minute.

De ce Carolimetrul nu este ireversibil?

Eticheta termosensibilă a fost gândită ca un instrument de notificare că alimentele trebuie să fie păstrate în condiții optime, cele menționate pe eticheta fiecărui produs alimentar. În cazul salamului Semenic Extra, cadranul termosensibil are rolul de a evidenția într-un mod foarte vizibil când este păstrat la temperatură optimă (sub 8°C) și de a atenționa când produsul se află la o temperatură peste 8°C și trebuie reamplasat la rece. Acest cadran termosensibil este amplasat pe fața etichetei, la toate salamurile Semenic Caroli atât cele de 350g cât și cel de la vitrină asistată, într-un mod cât mai vizibil pe fața etichetei, ușor de remarcat atât în vitrinele magazinelor cât și acasă la fiecare consummator

De ce îngălbenește carolimetrul termic în momentul în care pui mâna pe el, dar apoi revine la culoarea verde?

Acest lucru se întâmplă deoarece cadranul termosensibil sesizează temperatura produsului pe care este lipit: este verde când sesizează temperatura produsului depozitat sub 8°C și repectiv se îngălbenește pentru câteva secunde dacă punem mână caldă pe el.

De ce îngălbenește etichetă în momentul în care o dezlipesc de pe salam?

Cadranul termosensibil al etichetei "simte" temperatura produsului pe care este lipită. Dacă eticheta nu mai este lipită pe produsul rece, ea va sesiză temperatură din ambient (iar dacă în încăpere este mai cald de 8°C este normal ca acest cadran termosensibil să se coloreze în galben).

Am văzut în rafturile magazinelor produsele cu cadramul termosensibil îngălbenit. Ce înseamnă acest lucru?

Pot fi două posibile explicații:
•   temperatură din vitrină frigorifică a magazinului nu este setată sub 8grade C;
•   fluxul de aer rece al vitrinei este obturat/ nu ajunge la produs;

În frigiderul meu de acasă cadranul termosensibil al etichetei de pe salamul Semenic se îngălbeneşte. Ce înseamnă acest lucru?

Recomandăm să verificaţi dacă temperatura din frigider este setată sub 8°C sau dacă răceşte suficient de bine astfel încât temperatura din frigider să fie sub 8°C.

Am găsit în magazin, la acelaşi raft două produse de tip salam Semenic Extra: unul cu cadranul verde, iar unul cu cadranul galben. Ce înseamnă?

Pot fi două posibile explicaţii:
•   fluxul de aer rece al vitrinei este obturat/ nu ajunge la produs;
•   produsul este poziţionat uşor în afară vitrinei frigorifice, unde temperatura din ambient este mai mare decât 8°C

Această schimbare în etichetă creşte preţul produsului?

La Caroli Foods ne pasă de consumatori şi inovăm continuu produse de calitate şi procese care aduc valoare în viaţă lor. În acest sens am avut grijă că noile etichete inovatoare cu ecran termosensibil, folosite de acum la Salamurile Semenic Caroli, să nu crească preţul de vânzare al produselor.

Această eticheta îmi asigură că produsul este proaspăt/ este în termenul de valabilitate?

Nu, acest cadran termosensibil arată dacă este ţinut la temperatura optimă sub 8°C (în acest caz este verde) şi atenţionează dacă produsul este amplasat la o temperatura mai mare decât cea optimă (peste 8°C, în acest caz cadranul devine galben). Termenul de valabilitate al produsului este menţionat separat, pe verso, în dreptul menţiunii: "Expiră la data:..."

Această eticheta îmi certifică că produsul a fost ţinut la rece pe tot fluxul logistic, de la fabrică până pe rafturile magazinelor?

La Caroli Foods există o preocupare continuă pentru calitatea produselor şi a proceselor. În acest sens noi monitorizăm continuu întregul lanţ frigorific al produselor- începem cu producţia și ambalarea în fabrica noastră din Piteşti, continuăm cu depozitele noastre din ţară, în timpul transportului cu maşinile frigorifice proprii şi terminăm cu verificarea vitrinelor frigorifice ale magazinelor partenere. În plus, încurajăm consumatorii să se asigure că îşi fac cumpărăturile în magazinele care respectă condiţiile optime de păstrare a produselor alimentare.

Eticheta s-a îngălbenit în maşină, în drum spre casă. Ce să fac?

Nu este grav, produsul este în continuare bun pentru consum, dacă nu a stat la o temperatura mai mare de 8°C mai mult de o ora. Este doar un semn de atenţionare că produsul nu se mai află amplasat la temperatura optimă. Este important să conștientizați importanța păstrării tuturor produselor alimentare la temperatura inscripţionată pe etichete.
În plus, vă recomandăm câteva articole care va pot ajută să transportaţi şi să păstraţi produsele alimentare în condiţii optime, în special când afară temperatura este mai mare de 8°C:
•   pentru transport din magazine către locuinţă: sacoşe termoizolante cu pastile de răcire, rucsaci termoizolanţi, minifrigidere cu alimentare la brichetă auto;
•   pentru consum în afară casei (la şcoală, la serviciu, la picnic): genţi sau rucsaci cu buzunar termoizolant;

Am văzut în rafturile magazinelor produsele cu cadran termosensibil cu culori diferite de verde: de la verde închis la verde deschis. Ce înseamnă acest lucru?

Cadranul termosensibil este verde închis când temperatura produsului se apropie de 2°C şi este verde deschis când temperatura produsului se apropie de 8°C.

Ai și alte întrebări și curiozități despre carolimetrul termic?
* campuri obligatorii